2020/21, studia drugiego stopnia (magister inżynier), niestacjonarne
Lista przedmiotów - Semestr zimowy, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Wykład e-learning: 4 godz.
Punkty ECTS: 0.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład e-learning: 4
-
Zaliczenie
O
Dane przedmiotu
Wykład: 9 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 18 godz.
Punkty ECTS: 4.00
Forma weryfikacji: Egzamin
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład: 9
Ćwiczenia laboratoryjne: 18
4
Egzamin
O
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Egzamin
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Egzamin
O
Dane przedmiotu
Praktyka: 160 godz.
Punkty ECTS: 6.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Praktyka: 160
6
Zaliczenie na ocenę
O
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student wybiera jeden przedmiot
Dane przedmiotu
Wykład: 9 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 18 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 9
Ćwiczenia laboratoryjne: 18
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 9 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 18 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 9
Ćwiczenia laboratoryjne: 18
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student wybiera jeden przedmiot
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
student wybiera jeden przedmiot
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 8 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 8
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - hodowla i użytkowanie zwierząt gospodarskich - Semestr zimowy, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Wykład e-learning: 4 godz.
Punkty ECTS: 0.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład e-learning: 4
-
Zaliczenie
O
Dane przedmiotu
Seminarium: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Seminarium: 18
2
Zaliczenie na ocenę
O
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 6.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 2 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - produkcja pasz i doradztwo żywieniowe - Semestr zimowy, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Wykład e-learning: 4 godz.
Punkty ECTS: 0.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład e-learning: 4
-
Zaliczenie
O
Dane przedmiotu
Seminarium: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Seminarium: 18
2
Zaliczenie na ocenę
O
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 6.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 2 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów - Semestr letni, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Wykład: 18 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 18 godz.
Punkty ECTS: 5.00
Forma weryfikacji: Egzamin
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład: 18
Ćwiczenia laboratoryjne: 18
5
Egzamin
O
Dane przedmiotu
Wykład: 9 godz.
Punkty ECTS: 1.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład: 9
1
Zaliczenie na ocenę
O
Dane przedmiotu
Seminarium: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Seminarium: 18
2
Zaliczenie na ocenę
O
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
student realizuje jeden przedmiot z oferty ogólnouczelnianej
Dane przedmiotu
Wykład: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 18
2
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 18
2
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
student realizuje zajęcia z języka obcego zapewniający znajomość języka specjalizacyjnego w wymiarze 36 godzin – 4 punkty ECTS albo 18 godzin języka obcego (2 punkty ECTS) i przedmiot objęty programem studiów, w całości realizowany w języku obcym obejmujący minimum 18 godzin zajęć (2 punkty ECTS), brakujące 2 punkty ECTS student realizuje poprzez wybór dowolnego przedmiotu z oferty dla studiów drugiego stopnia.
Dane przedmiotu
Ćwiczenia e-learning: 4 godz.
Język obcy (lektorat): 14 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Ćwiczenia e-learning: 4
Język obcy (lektorat): 14
2
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Ćwiczenia e-learning: 4 godz.
Język obcy (lektorat): 14 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Ćwiczenia e-learning: 4
Język obcy (lektorat): 14
2
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - hodowla i użytkowanie zwierząt gospodarskich - Semestr letni, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 12.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 4 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia terenowe: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia terenowe: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - produkcja pasz i doradztwo żywieniowe - Semestr letni, 2020/21
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 12.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 4 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów - Semestr zimowy, 2021/22
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Wykład: 18 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Egzamin
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Wykład: 18
2
Egzamin
O
Dane przedmiotu
Prace kontrolne i przejściowe: 100 godz.
Punkty ECTS: 17.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Prace kontrolne i przejściowe: 100
17
Zaliczenie
O
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
student realizuje zajęcia z języka obcego zapewniający znajomość języka specjalizacyjnego w wymiarze 36 godzin – 4 punkty ECTS albo 18 godzin języka obcego (2 punkty ECTS) i przedmiot objęty programem studiów, w całości realizowany w języku obcym obejmujący minimum 18 godzin zajęć (2 punkty ECTS), brakujące 2 punkty ECTS student realizuje poprzez wybór dowolnego przedmiotu z oferty dla studiów drugiego stopnia.
Dane przedmiotu
Ćwiczenia e-learning: 4 godz.
Język obcy (lektorat): 14 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Ćwiczenia e-learning: 4
Język obcy (lektorat): 14
2
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Ćwiczenia e-learning: 4 godz.
Język obcy (lektorat): 14 godz.
Punkty ECTS: 2.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Ćwiczenia e-learning: 4
Język obcy (lektorat): 14
2
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - hodowla i użytkowanie zwierząt gospodarskich - Semestr zimowy, 2021/22
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 9.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 3 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Dane przedmiotu
Wykład: 8 godz.
Ćwiczenia audytoryjne: 10 godz.
Punkty ECTS: 3.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Fakultatywny
Wykład: 8
Ćwiczenia audytoryjne: 10
3
Zaliczenie na ocenę
F
Lista przedmiotów specjalnościowych - produkcja pasz i doradztwo żywieniowe - Semestr zimowy, 2021/22
Przedmiot
Liczba godzin
Punkty ECTS
Forma weryfikacji
Obligatoryjność
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 9.00
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Obligatoryjność: Obligatoryjna grupa przedmiotów fakultatywnych
Zaliczenie na ocenę
O/F
Student realizuje 3 fakultety specjalizacyjne podczas tego semestru, a podczas całego okresu studiów drugiego stopnia na kieruku zootechnika 9 fakutetów, w tym co najmniej 6 z wybranej specjalności.